Waarom doen we dit?

De continue verandering van de samenleving maakt mensen onzeker. Het is steeds moeilijker om te plannen, overzicht te houden, doelen en prioriteiten te stellen en om een goede balans te vinden tussen werk en privé. We lijken de grip op ons werk en eigen leven kwijt te raken.

Om werkgevers en werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen bij het werken en
leven in een de prestatiegerichte samenleving hebben wij met Pim Mulier het programma ‘Gezonder Leren Werken & Leven’ ontwikkeld. Theoretische kennis, verdiepende gezondheidsmetingen en een praktische aanpak. Zo maak je snel impact op je eigen leven.

Wij geloven dat het duurzaam veranderen en ontwikkelen van gezond gedrag onze sector sterker maakt!


Tijd is eindig, energie is hernieuwbaar.
Manage je energie, niet je tijd.”

Schwartz & McCarthy in
Harvard Business Review

Belang werkgevers

Gezonde werknemers zijn gemotiveerder, gelukkiger, presteren beter en zijn loyaler aan je organisatie. Psychische klachten (burn-out en depressie), lichamelijke aandoeningen (last van de rug, armen, nek en schouders) en de ziektekosten voor de organisatie nemen af (Harvard Business Review). Van laagdrempelige investeringen in je werknemers pluk jij als werkgever de vruchten, altijd. 9 sportorganisatie hebben deze stap al gezet en zien daar nu al de voordelen van in!

Belang werknemers

Fit thuiskomen bij je dierbaren, spelletjes spelen of samen gezellig aan het diner. Een avond lang thuis genieten van de mensen om je heen. Met energie weer aan de volgende dag beginnen, vrolijk met je collega’s de dag bespreken, tijd hebben om met vrienden op pad te gaan. Daar gaat het allemaal om. Dit alles behaal je door slim met je tijd en energie om te gaan, door op werk én thuis de juiste activiteiten prioriteit te geven. Met ‘Gezond leren werken en leven’ ga jij hiermee aan de slag. Eenvoudig, laagdrempelig en met directe resultaten. 50 sportcollega’s deden al mee en genieten nu van meer rust, plezier en geluk, thuis en op kantoor.

Gezondheid is een vermogen om met het leven om te gaan

Gezondheid is niet de aanwezigheid van ziekte maar het vermogen van mensen om met het leven om te gaan (Machteld Huber). Het ontwikkelen van nieuw gezond gedrag is een vorm van ‘diep’ leren, van blijvende verandering. Het ontstaat door ‘moeten’ (omgeving), ‘willen’ (motivatie) en ‘kunnen’ (vaardigheid) te combineren.

Met een actieve gezonde leefstijl investeert iemand in het versterken van het eigen ecosysteem. In het ‘stapelen’ van kleine positieve veranderingen op orgaan-, weefsel- en celniveau. Met als resultaat meer kwaliteit in een gezond en lang leven.